vmbo

Beroepsgerichte en theoretische leerweg bij OSB

In de beroepsgerichte leerweg zijn er de profielen Zorg en Welzijn, Techniek en Ontwerpen, en Economie en Ondernemen. In de theoretische leerweg kies je uit Zorg en Welzijn, Techniek en Economie. In de bovenbouw blijft er veel aandacht voor de brede vorming via het grote aanbod van creatieve vakken en sport.

De beroepsgerichte leerweg

Bij de OSB kun je zowel de basis- als de kaderberoepsgerichte leerweg kiezen. De praktijk speelt hierin een belangrijke rol. Ruim een derde van je lessen ligt in het gekozen profiel. Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, wiskunde en biologie, deels afhankelijk van je profielkeuze.

De theoretische leerweg

Aan het eind van de derde klas kies je een profiel en het daarbij horende vakkenpakket. Je doet eindexamen in zes of zeven vakken. Je kunt een vak ook afsluiten op een hoger niveau of doorstromen naar de havo of mbo. Met je mentor spreek je af hoe je je daarop voorbereidt. Bijzonder is het extra aanbod in de theoretische leerweg van een kunst- of sportklas. Daar kun je je creatieve of sportieve talenten verder ontwikkelen.

Met een diploma theoretische leerweg en een passend vakkenpakket kun je naar MBO niveau 4. Of je kunt doorstromen naar de havo, dan kun je gewoon op de OSB blijven.


Ik wil graag naar de sportklas, daar heb ik vmbo-t voor nodig. Ik doe mijn best om op te stromen.
Lees meer

Olav Ewoldt

In groep 7 wist ik al dat ik naar de OSB wilde.
Lees meer

Gijs van Daalen

Ik ben met vmbo-t/havo binnengekomen. Ik deed al snel de toetsen op havo niveau, wat heel goed ging. Daarna mocht ik door naar vwo niveau.
Lees meer

Mya Gefferie