vwo

Uitdaging, steun en aanmoediging

Vwo op de OSB houdt in: samen leskrijgen met leeftijdsgenoten van verschillende niveaus en achtergronden. De eerste drie jaar krijg je tijd om te laten zien of je het vwo-niveau aan kunt. De taken, opdrachten en toetsen sluiten aan bij de leerstijl van vwo-leerlingen. 

In de 3ezitten havo- en vwo-leerlingen nog bij elkaar in één klas. In dit jaar kun je bovendien doorgaan met ‘Fast Lane English’ , het hoogste niveau Cambridge Engels, dat je nog beter voorbereidt op het hoger en universitair onderwijs. Er is dan ook een uitwisseling met Engelse leerlingen en er zijn extra studiereizen en culturele activiteiten. 


Profiel

Vwo’ers kiezen in klas 3 voor een profiel: Economie en Maatschappij, Cultuur en Maatschappij, Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid. Je doet onderzoek (bijvoorbeeld in het AMC) en doorloopt een loopbaanontwikkelingstraject, gericht op een wetenschappelijke vervolgstudie. Bij het Pre-University College van de VU kun je masterclasses volgen. Iedereen loopt een stage in het kader van het gekozen profiel.

Juist de ervaring met mensen uit verschillende culturen en niveaus hebben mij een interessanter individu gemaakt.
Lees meer

Chloé de Mortier

Ik heb havo/vwo advies en alleen maar vwo leerlingen in een klas leek mij saai.
Lees meer

Géneriva Wielingen

Ik wil rechercheur worden of forensisch onderzoeker. Iets doen naar eigen inzicht, zoals ik het zelf wil.
Lees meer

Noor-e-Fatimah Nanhekhan